De omgeving

De Costa Blanca wordt steeds vaker als vakantiebestemming gekozen!

Strand La Marina

Het weer aan de Costa Blanca wordt als het meest ideale van heel Europa beschouwd.De afstand naar La Marina kan goed per auto worden overbrugd.
La Marina is een gezellige kustplaats, met leuke restaurantjes, een bodega en in de urbanisatie diverse winkelcentra.Het strand is schoon en zelfs in het hoogseizoen is er genoeg ruimte.
Je vindt er gezellige gelegenheden, direct aan de Middellandse Zee, waar je voor een redelijk bedrag goed kunt eten, koffie drinken of een pilsje kunt pakken. Elke dag gaan er veel vluchten naar Alicante, vanuit o.a. Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Weeze en Düsseldorf. La Marina ligt op ongeveer 25 kilometer van de luchthaven van Alicante.

Trein Spanje

Het openbaar vervoer in Spanje is over het algemeen goed en niet duur. Verder zijn er diverse autoverhuurbedrijven. Ons huisje ligt in de urbanisatie op een rustige plek, in een parkje. Winkels en de ‘mercadillo’ (markt) liggen op loopafstand. Het strand is 5-10 minuten met de auto of 15 minuten met de fiets (te huur in het dorp). Vanuit La Marina, kun je diverse excursies maken, op eigen gelegenheid of met een onderneming.

Ideeën voor uitstapjes:

View down the Esplanade in Alicante

Alicante
Alicante is een mooie oude stad met een grote haven en heeft een boulevard met diverse terrasjes en kraampjes. In Alicante is ook een grote luchthaven gevestigd.Alicante is de hoofdstad van de provincie Alicante, en heeft en rijke geschiedenis. Deze is onder andere te bewonderen in Kasteel Santa Barbara, de Basiliek van Santa Maria, en de Sint Nicolaas Kathedraal. Ook is er een mooi museum in de stad gevestigd, kunt u in de stad prima shoppen en heeft de stad een mooi strand.

casa rutten omgeving alicante berg

casa rutten omgeving alicante plein

 

 

 

 

 

casa rutten omgeving tabarca

Tabarca
Tabarca is een eilandje vlak voor de kust. Dit eiland is vooral bekend door zijn piratengeschiedenis en is erg populair bij Spaanse toeristen. Meer informatie over Tabarca kunt u vinden op deze pagina.

 

casa rutten omgeving flamingos

Torrevieja
Torrevieja ligt ongeveer 20 kilometer onder La Marina, en staat vooral bekend om haar zoutmeren (Salinas). Vele salinas worden gebruikt voor zoutwinning, echter zijn er ook een groot aantal uitgeroepen tot natuurgebied, en hier kan men dan ook altijd grote groepen Flamingo’s vinden. Ook heeft Torrevieja enkele mooie kerken en natuurlijk een mooi strand, met diverse restaurantjes.

casa rutten omgeving orihuela

Orihuela
Orihuela, ooit hoofdstad van een koninkrijk, is een erg mooi oud stadje ongeveer 25 kilometer ten westen van La Marina. Orihuela heeft een groot aantal kerken, en heeft een Moorse uitstraling. Er loopt een wandelpad boven naar de berg, naar een mooi klooster, waar men kan genieten van een adembenemend uitzicht. Een bezoek aan deze stad is zeker de moeite waard!

casa rutten omgeving Calantrava

Valencia
Valencia is een stukje verder weg, maar bij een bezoek van 2 dagen of meer zeker een leuke optie om te bezoeken. Deze stad heeft een oude binnenstad, met aan de haven de welbekende kunstwerken van Calatrava. Neem in plaats van de tolweg, de N332 naar Valencia, en u kunt de hele reis genieten van mooie vergezichten over de zee en kustplaatsjes. Valencia is ongeveer twee en een half uur rijden vanaf La Marina.

casa rutten omgeving markt

Markt
U heeft Spanje nog niet beleefd als u niet bij één van de grote markten (mercadillos) bent geweest. De markt van Los Montesinos is de grootste in de regio, en vindt plaats aan een meer op zondagmorgen. Deze markt is een echte aanrader.

Een kort overzicht van enkele markten in de omgeving:

Los Montesinos: zondag (ligt aan de N332 richting Torrevieja); Kaartje
La Marina: donderdag, zaterdag.
Rojales: donderdag.
Guardamar: woensdag
Santa Pola: maandag

 

casa rutten omgeving Rio safari

Voor de jeugd

Rio Safari Elche
Rio Safari Elche is een safaripark, geschikt voor groot en klein. Het park ligt tussen Elche en Santa Pola op circa 18 km van La Marina. Voor meer informatie kunt u terecht op www.riosafari.com.

 

casa rutten omgeving aquapark

Aqua Park Rojales
Dit zwemparadijs is gevestigd in Rojales, op circa 11 km van La Marina. Voor meer informatie kunt u terecht op www.aquaparkrojales.es.